Lyxlyx

Tiden sedan sist har mest varit jobb känns det som.
Och så lite välbehövlig städning i lägenheten, efter att kabeldragning till bredbandet är gjord. Skönt att slippa härvan som tidigare hängde i dörröppningen till köket..

Var även på en trevlig dejt i torsdags. Vi var och åt thailändskt på Sabai-Sabai som enligt min dejt hade den bästa thaimaten av de ställen hon besökt. Och det stämmer nog, för det var juvligt gott. Och inte farligt dyrt heller.
Sabai-Sabai

Igår kom min mor på besök. Vi gick och kollade på nya köksmöbler.
Det lär nog ta ett tag innan jag hittar något jag vill ha. Vem vet, kanske gör jag något åt det jag har istället.
Sen åkte vi till S&L för att äta middag. Och inte vilken middag som helst vill jag lova...
S. fyllde 65 i höstas. Och av sin svärson fick hon en middag. Jaha tänker kanske du. Men detta var en middag för 6, hemma hos S&L. Svärsonen är erfaren kock.
En kavalkad i smaker mötte oss under femrättersmiddagen. Klart inspirerande.

Eller vad sägs om följande meny:


Canapéer med gåslever och balsamvinägersirap smaksatt med hallon.
Dryck: Louis Bouillot, Cremant* de Bourgogne

Pilgrimsmussloor på äppelstavar smaksatta med kardemumma och spiskummin i curry- , kokos och citrongrässås.
Dryck: Kloster Eberbach, Riesling

Gratinerad sjötunga med portvinsglace.
Dryck: Cancannon, Chardonnay

Ankconfit** med potatispuré smaksatt med vit tryffel och parmesan samt brässerad rödkål.
Dryck: Olivier Leflaive, Pinot Noir

Creme brulée med björnbär
Dryck: Chateau du Levant, Sauternes* (Cremant är franskt mousserande som inte är från Champagne-distriktet var en av lärdommarna under kvällen.)
**Ankconfit är anklår kokt i sitt eget fett. Otroligt smakrikt.

Största aha-upplevelsen var dock kombinationen rött portvin och vit fisk. Något jag inte skulle komma på själv. Väldigt gott!

Tänk om man hade en proffskock som ordnade middagen oftare?
Man vet ju själv hur det kan vara. Det blir som regel stressigt att få till alla rätter och servera.
Samtidigt är det ju kul. Men det känns som att man borde göra antingen eller. Antingen laga mat, eller sitta vid bordet och njuta.
Ett starkt tips jag tagit till mig från artiklar med festfixare är just att ta in "personal" som sköter "driften" under festens gång. (Hoppas jag kommer ihåg det den gång det är något större på gång....)

Först då infinner sig en sann känsla av lyx.

Lyssna på andra

I fredags eftermiddag kom ett SMS. "AW idag runt 17?"
Det var länge sedan man tog en afterwork-öl, så så fick det bli. Kom till Scandic Malmen vid 18.30, där J och P satt. Totalt blev vi sex.
Och någon simpel afterwork-öl blev det inte. Istället blev det en trerätters middag. Utsökt sådan.
Löjromstoast som förrätt, Marulksmedaljoner med pumpapuré till huvudrätt och en bärkompott med amarettoglass till efterrätt.
Och så några olika öl, och avslutning med lite Drambuie.
Slutnota? 280 riksdaler. Det är ju så man får skämmas... Men så är det när en i sällskapet har personalrabatt :-)

Resten av helgen gick mest åt till att gå och skrota hemma i lägenheten. Har dock börjat installera den nya telekabeln till sovrummet, äntligen.
Och det ser lovande ut, även om det inte är klart. Igår bar det av till Västerås och moderskapet. Lite middag med några vänner, och så imorse var jag hos tandläkaren.
Trodde det skulle gå bra, men en trasig lagning och ett dolt hål beräknas landa på drygt två och ett halvt.... Urk...

På väg till Stockholm plockade jag upp en kaffe och en DN på Wayne's Coffee.
I DN, på insändarsidan, läste jag om något väldigt tilltalande. Det är Johannes Åman som skriver lite om det faktum att Internet bjuder på innehåll både högt och lågt, men med övervikt till det sistnämda. Det "nya", som jag tror att de som lever kvar i dotcom-bubblan kallar Webben 2.0 (jag är fortfarande inte i närheten av säker på säker att de verkligen menar det), är ju att användarna själva ska bidra med det mesta av innehållet. Exempel är väl bloggsajter, Youtube, community-sajter osv...
Och visst är det så att det mesta på internet är av soffpotatiskaraktär. Det kräver inget större mentalt engagemang eller ansträngning av användaren. Samtidigt som motpolen faktiskt finns representerat i form av allt specialicerat och djupdykande innehåll.

"Skulle de två världarna kunna mötas? Finns det en marknad för ett idéernas Youtube?
Peter Hopkins, initiativtagare till den häromdagen lanserade sajten Bigthink.com tror det. I en intervju i New York Times förklarar han att man måste sätta sig några minuter och lyssna på människor som vet mer än man själv.
I grunden är den idén allt annat än ny. Men i interneteran låter den plötsligt både djärv och utmanande."


Och jag kan inte annat än hålla med. "Lyssna på människor som vet mer än man själv." Det borde fler göra.

På gränsen till nostalgi

När jag var liten var TV-spel ganska nytt. Nintendos första system kom nog lagom till jag blev mogen att spela på nåt sätt.
Jag hade aldrig något TV-spel. Några kompisar hade det. Man blev lite avis. Inte så att man mådde dåligt av det, men visst kändes det extra roligt att åka hem till kompisar som hade TV-spel.
När jag var sjuk brukade mamma HYRA TV-spel i videobutiken (där man för övrigt hyrde videobandspelare också). Oftast med standardspelen Ice Climber och Super Marios Broooos. Jag minns första gången. Jag spelade flera timmar i streck, och var spänd som en gitarrsträng. Ögonen blev enligt utsago helt fyrkantiga...
Lite senare kunde man hyra TV-spel även när man var frisk, och planerade då att utnyttja spelet maximalt under den tiden man ändå betalade för...

Var vill jag då komma?
Jo, under julhelgen och nyårshelgen är det ofantligt mycket som blivit ogjort. Jag har varit fruktansvärt ineffektiv. Inte fått nåt gjort alls i praktiken. Kollade på Lyckad nerfrysning av Herr Moro med Galenskaparna igår, eller om det var i förrgår. Där går resonemanget i effektivitetsstudien som så att om man uppnår nollresultat så är man fruktansvärt ineffektiv. Men det ineffektiva maximum uppnår man först om man anstränger sig ännu mer och fortfarande uppnår nollresultat. Och det är väl det jag gör nu när jag bloggar gissar jag....

Tillbaka till mitt ärende:
Mycket av den tid jag fördrivit för att förtränga att-göra-listan har tillbringats vid datorn. Mycket chattande och surfande. Surfandet har berört två saker. Dels har jag plockat upp en gammal tråd som var mitt hjärtebarn för några år sedan i mitt tidigare jobb: IPSec. Ett VPN-protokoll för säkerhet på internet. Har meckat en del för jobbets, min egen och en god väns räkning. Försökt få olika saker att prata sig samman. Läst RFC:er och labbat och testat.
Riktigt roligt av något fruktansvärt nördig anledning.... Stimulerande på något sätt. Protokoll ligger mig varmt om hjärtat...

Tillbaka till mitt ärdende igen:
Den andra tiden har lagts på surfande kring DJ-utrustning. Är väldigt sugen på ny utrustning, i hopp om att kunna göra fler och bättre saker. (Även om jag inser att jag är långt ifrån de gränser som min nuvarande utrustning sätter. Och detta faktum är väl det som ändå får mig att i slut änden INTE skicka iväg en beställning... Jag är ju ganska resonlig ändå, inbillar jag mig.)
Tankarna går i flera banor. Ny mixer. Ska man ha en deluxe-mixer med bra ljud och bra funktioner. Som t.ex Allen&Heath Xone92 som har bästa ljudet enligt uppgift, och även fyrbands-EQ. Eller ska man ha en Pioneer DJM-800 som är mer standard på många klubbar? Dessutom med möjlighet att köra digitalt hela vägen från CD till t.ex. datorn. Eller ska jag hålla mig till mitt nuvarande märke, Denon, och titta på DN-X1500S. Lite billigare dessutom. Halvdigital.
På spelarfronten är jag nog främst ute efter bättre upplösning på pitchbenden. Dvs hastigheten. Idag har jag 0,1%. De bästa har en tiondel av det. Denons DN-S3500 har roterande skivtalrik och bättre upplösning. I övrigt relativt lik de spelare jag har. Ett annat alterantiv är Pioneers värsting, som också tenderar att vara klubbstandard, CDJ-1000. Det sista alternativet är Denons nya heldigitala spelare. Utan CD-inkast(!!!) (något de ska förklara vidare den 17:e januari säger de...) DN-HS5500 heter den i alla fall, och har inte börjat skeppas än. Alla har de fördelar...

Troligen slutar det väl med att jag fortsätter att slipa på mina skills med min nuvarande utrustning ett tag till. Det finns ju annat att lägga pengar på så att säga...

Men nu har jag i alla fall bestämt mig!!! Jag ska HYRA ett "proffskit". Två Denon S3500 och en X1500 kan jag hyra för 1000kr per dygn. Eller 1200kr för två dygn. En intensiv helg med massor av diskojockande.
Så får vi se om det är nåt att ha. Blir det roligare? Blir det bättre? Är det värt pengarna? Och är Denons topprylar nåt att ha?


I min lägenhet om några veckor


Galet avslut...

Så var det då nytt år igen...
2007 är historia. Och det går till min historia som året jag började hoppa fallskärm. Men det finns naturligtvis en del annat också. Sista (halva) året med Max till exempel...

Det avslutades på bästa tänkbara sätt: Ett beachparty, mitt i "den svenska vintern" (ett uttryck som kanske inte innebär det samma som det gjort iofs...).
Tänk flyghangar, 250 kubikmeter sand, värmefläktar, swimmingpool, DJ, fett ljud och ljus, vedeldade badtunnor, nyårsfyrverkerier och 250 festglada människor! (Glömde jag säga att baren i det närmaste tömdes?)

Så var det i alla fall. Där gled man omkring. Först i tunn silkesskjorta och shorts samt halmhatt, och senare badbyxor och pälsmössa. Tänk att en pälsmössa kan göra så mycket med outfiten!

Festen tog nog inte slut förrän vid femtiden, om ens det... själv åkte jag vid halv fem.

Idag visade sig så "den svenska vintern" från sin absolut sämsta sida. Snöblandat regn och blåst. Slask.

Ställde mig och spelade in en mix som jag pillat lite med de senaste dagarna. Den går i electro housens tecken. Några låtar är bytta från ursprungslistan. Och mixen är i vanlig ordning inte perfekt, men jag orkar inte köra en gång till. Man tröttnar liksom. Har dessutom redan mentalt börjat planera för nästa...

Mixen finns här. Och tracklisten finns här.

RSS 2.0