Öl, bygghelg och jobb

Och här ekar det tomt...
Som vanligt har jag tänkt skriva många gånger.
Vad har hänt sedan sist? Ja, som vanligt mycket jobb.
En till bygghelg i Gryttjom. Om ni vill se lite bilder av hur en helg kan se ut kolla här.
Ännu en tur till Oslo har det blivit.
Lite mer Esque också. Först Ida Engberg och Jolabola och sedan Dandy Digital och Style of Eye. Båda kvällarna var bra. Lite klen uppslutning den första. Och för hög volym den andra. Linus (Style of Eye även kallad) var kul att se. Framstod nästan som lite närvös när han for över mixerbordet. Men resultatet var bra, och det är väl det som räknas... Volymen var dock på tok för hög. Själv hade jag i vanlig ordning öronproppar i. Men även jag reagerade. Och man såg många som grimagerade. Även gamla klubbrävar... Det säger en del.

I övrigt har jag kommit igång med träningen. Börjar bli dags nu med tanke på det stundande Göteborgsvarvet i mitten av maj. Men det går TRÖGT. Och ojämnt. Har varit och tränat en tidig morgon, och upptäckte att det verkar som att man har lägre puls tidigt på morgonen, även om det var lite jobbigt. Idag när jag sprang fick jag nån slags kramp i höger magmuskel. Helskummt... Planen för framtiden är lite osäker. Känns på nåt sätt som att jag måste får lite styrsel på femkilometerslöpningen, och sedan göra det samma med milen, för att därefter öka en gång eller två till femton. Sen bör jag försöka få två halvmaror i kroppen innan loppet. Ingen aning om hur allt det ska hinnas dock...

För en dryg vecka sedan var jag på "show" med min mor och några vänner. Vi började kvällen med middag på Stockholm fisk. Toast skagen och champagne till förrätt och halstrad uer till huvudrätt. (En fisk som jag nu skulle våga mig på att köpa hem och tillaga tror jag...) Drack även ett mycket speciellt vin till huvudrätten med toner av fläder, fänkål och brännässlor.
Det blev lite stressigt till teatern, där Maria Möller show väntade. Väl där kollade jag på kvittot från middagen och upptäckte att de glömde ta betalt för champagnen. Man tackar!
Efter Marias show (som var sådär, lite ojämn, och lite för lite "skoj", mer sång och talangbriljerande...) fick jag med mig de andra till Monk's Café för lite öl. Det blev senare än jag trott. Mycket god öl. Nögnes Julöl, Malheur 10 och Monster Ale. Sedan upptäckte jag till min stora glädje mot slutet av kvällen att de har en gammal goding som jag drack i början av min belgiska ölkarriär: Leute Bockbier. Sån blir det nästa gång vill jag lova!


Malheur 10
Monster Ale
I fredags fick jag ett infall och åkte via Sundbyberg för att köpa lite livsförlängare till min dator. Mer minne och nytt batteri blev det. På vägen hem från butiken slank jag in på systemet. Döm om min upphetsning när jag upptäcker att ett hörn i butiken är, om inte full av så i alla fall mer än vanligt fyllt, med julöl av olika kvalisorter. Det blev inte mindre än 12 flaskor som jag tänkte spara. Och så ett rejält gäng utöver det också. Bland annat norska Nögnes julöl från 2007, á 40kr. Och Nils Oscars julöl á 50kr. När det till skillnad från vissa julöl med utgångsdatum till sommaren står att de är hållbara till 2012, ja då vet man att man kan, om inte till och med bör, lagra dem. Så får det bli. Troligen åker jag dit och köper fler flaskor. Ska man göra ölkällare i källarförådet måntro?

RSS 2.0