Naughty Meat Mix

Ställde mig och gjorde en mix av lite låtar jag tänkt mixa tidigare, men aldrig fullföljt.

Den är improviserad och detta är första tagningen. Första gången jag är så pass nöjd med första tagningen att jag kan tänka mig att sprida den.
Som vanligt inte perfekt, men den går att lyssna på hoppas jag... (kommentera gärna)

Ladda ner här. (Högerklicka och välj Spara som...)
Tracklist finns här.

Enjoy!

Tabu

Morgonen har avnjutits med obegränsade mängder cappucino och ett antal nummer av SvD som låg och väntade. Det här är första obokade helgen på ett halvår känns det som. Ändå har jag mer än nog att göra känns det som...

Ännu en vecka har gått. Denna gång har den mest spenderats i Norge. Bergen över dagen på tisdag för lite felsökning, och sedan Oslo tisdag kväll till igår kväll. Tre dagar kurs. Det är kul att hålla kurs. Men jag kan bli lite ostimulerad, på gränsen till uppgiven och upprörd över att många i branschen har så dåliga grundkunskaper. Skrämmande på något sätt. På ett egoistiskt plan kan det naturligtvis tolkas som en fördel för mig...
Roligast är dock att jobba med kompetenta människor som vet vad de pratar om och som man kan diskutera med. Diskussion är väl ändå den bästa formen av samtal i alla sammanhang?

Tog ett sent flyg hem från Gardermoen. Köpte två flaskor bubbel (måste ju upprätthålla lagren?) och belgisk choklad. Flyget var försenat. Till slut en dryg timme. Tur att man iaf bor i Stockholm. Killen bredvid bodde och jobbade i Oslo, men skulle hem till Skellefteå och överraska sin mor. Han missade sitt flyg och blev ombokad till ett flyg 11.30 nästa dag. Till Luleå... Och så skulle han jobba på måndag igen.

På Gardermoen skulle jag äta middag. Siktade in mig på en fisk- och skaldjursresturang som jag ätit på förut. De har en helt ok fiskburgare som med en Kilkenny skulle bli en god middag innan flyget hem. Tyvärr hade de för tillfället inga burgare att erbjuda. Det nämndes något om tillgång osv, men vad som skulle kunna vara brist på förstod jag inte riktigt. Sesambröd?
Jag fick leta upp alternativ i menyn. Men den bestod mest av olika smörgåsar typ smörebröd med räkor, kräftor osv, och efter tre dagar med liknande smörgåsar till lunch kändes det inte lockande. En del andra mindre mättande rätter erbjöds också. Kaviartallrik t.ex. Även kamchatkakrabba (kungskrabba?) för 300 norska erbjöds. Ett tillfälligt erbjudande fanns också. Valkött.
Det lät lockande. Att prova en ny typ av kött. Men det var nog första gången jag av etiska skäl tvekade kring vad jag skulle beställa att äta. Men jag bestämde mig ändå. Killen bredvid mig sa något i stil med att det var tur att det inte var någon miljöaktist där. Kanske hade han rätt.
Valköttet serverades tunnt skivat, till del fruset, med ruccolasallad, gräddfil och någon slags fullkornstunnbröd. Ingen supermättande måltid det heller om jag ska vara ärlig. Men smakupplevelsen var intressant. Köttet var mörkt, nästan som torkad renfilé. Smaken var lite åt det hållet också. Salt och lite lätt rökt. I övrigt var det som en blandning mellan rå tonfisk och carpaccio (även det är ju rått, men marinerat). Jag har ju en liten försmak för mat som är på gränsen till rå.
När man sedan funderar kring det etiska i att äta val finns det naturligtvis många argument som dyker upp. För och emot. Men faktum är så vitt jag förstår att det finns valsorter som inte är utrotningshotade. Dock har jag faktiskt ingen aning om vad detta var för val. Sen ska man ju inte tro att övrigt kött som serveras hamnar på tallriken med silkeshandskar...
Denna lilla tjuvlyssning är ju klart tänkvärd i sammanhanget.
Och även vissa av kommentarerna på denna sida om valkött. Där ser ni även en bild av hur mörkt köttet är. Mitt var lite mörkare. Och troligen mer fruset. Hade nog varit bättre om det varit mer tinat, men det var väl lättare att skära tunnt när det var fryst.

Konceptafton

Igår var det så dags för en länge emotsedd softmaafton. Herrmiddag kanske vissa skulle kalla det. Jag började med att äta frukost i lugn och ro och bestämma menyn. Till grund stod boken Fest på gång.Sen bar det av till systembolag och mataffär. Därefter en välbehövlig storstädningsinsats. Det är bra att få gäster ibland!
När gästerna, bestående av J. P. och D. anlänt och jag precis blivit klar med desserten blev det bastubad i föreningens bastu med tillhörande öl och ljug. En inte helt fel sak att ha i Brf:en. Sen var det dags för godsakerna.
Kvällens meny:
Förrätt: Svensk löjrom med vispad cremefraiche (borde ha tagit varnlig istället för lätt, eftersom den troligen är lättare att vispa...) rödlök och strimlor av rödbeta. Till detta lite rostad fullkornsfranska och delikat lyx-GI-knäcke som A&K glömt när de var här. Till det dracks Mumm.
Huvudrätt: Viltskavsgryta (som pga utbudet i butiken blev renskavsgryta) med kantareller, färska lingon och enbär samt potatispuré med västerbottenost.
Till det dracks ett rött italienskt vin av de andra. Själv drack jag en Slottkällans Imperial Stout.
Efterrätten: Västerbottenostglass(!) med hjortronsylt.Väldigt enkelt, och väldigt gott! Kaffe av diverse slag och limoncello till det.


Det hela får betraktas som ganska lättlagat, även om jag och J. höll ganska högt tempo kändes det som. Dels pga hunger, dels för det var första gången. Köket är ju inte jättestort heller, så det blir lite femtonspel över det hela...
Efter det fortsatte ljuget till musik i vardagsrummet. Det dracks goda öler, whisky och någon enstaka drink. Sängen träffades inte förrän efter fyra på morgonen... En helgjuten afton!
Det är numera ett vedertaget koncept att bada bastu och äta trerätters baserad på ovan nämda bok.

Tung( )erfarenhet

I förrgår var det dags för en enklare reunion med några lumparkompisar. Även vår kompanichef var på plats. Vi gick på persisk resturang. Jag beställde oxtunga. En inte helt fel rätt faktiskt. Även om det inte var det godaste jag ätit. Det var som grytkött som är lite överkokt, så att det ramlar isär väldigt lätt. Ett fantastiskt gott örtkryddat basmatiris till det.
Desserten utgjordes av saffransglass.
Det är kul att träffa lumpar kompisarna och se vad som hänt sedan sist. Vi har träffats några gånger sedan muck. Mycket tack vare samma person som tog initiativ till fredagens middag. Men det börjar närma sig tio år sedan, och folk har både gått och gift sig, bytt namn och skaffat barn. Skrämmande!

Murken wellpapp. Vedertagen isolering?

Dagen efter begav jag mig till Gryttjom, trots att hoppsäsongen är över. Nu var det städ- och bygghelg. Anläggningsgruppen och ett fåtal andra tappra själar var på plats. Årets renoveringsprojekt är att renovera "Nedre". En barack som används för sömn huvudsakligen. Den är i allt annat än fräscht skick och misstankar om mögelangrepp finns också, även om jag hört att inspektioner avfärdat att det verkligen är så. Luften är inte kul iaf. Och ser man ventilationen förstår man varför.
Vi rev i alla fall hälften av ytterpanelen. Rena kaffeveden. Och under den satt någon slags isolering som var som wellpapp, men troligen indränkt i något. Svart och med ett lite fuktigt utseende. Ett skämt kändes det som. Själv ägnade jag mig åt att stuva ihop alla våningssängar i ihopfällt skick i så få rum som möjligt. Fyllda till taket och bredden gick det åt två och ett halvt rum. På kvällen var det middag och bastu. Men pga sömnbrist gick jag och la mig ganska tidigt.
Dagen efter rev vi ut mattor och el inomhus. I brist på nytt material blev det till sist en ganska tidig hemfärd på söndagen. Skönt, eftersom det gav lite tid hemma i lägenheten samt tid för träning.

Himelsk mat i underbart sällskap

Var på dejt förra fredagen. Bjöd ut en tjej som jag haft ögon för ett tag. En riktig toppentjej i mina ögon. Vi gick på Jacobs Krog på Östermalm. En liten kvarterskrog som jag hittade genom alltomstockholm.se när jag sökte på skandinaviskt i mellanprisklass. En riktig fullträff blev det.
Champagne respektive Dry Martini till fördrink. Hummersoppa och Toast Pelle Janzon (wikipedia) som förrätt med champagne respektive en intressant dansk ale vid namn Aerö Ale.
Huvudrätt med knaperstekt röding och rotfrukter och potatis med ett vitt vin. Efterrätten utgjordes av creme brûlée respektive chokladtarte med åkerbärsglass med ett dessertvin respektive sherry. En utsökt middag kom vi båda fram till. Krogen rekommenderas varmt!
Även om krogen betraktas som mellanprisklass blev det ändå nytt personligt rekord i nota per person... Men det var det väl värt!

RSS 2.0