Konceptafton

Igår var det så dags för en länge emotsedd softmaafton. Herrmiddag kanske vissa skulle kalla det. Jag började med att äta frukost i lugn och ro och bestämma menyn. Till grund stod boken Fest på gång.Sen bar det av till systembolag och mataffär. Därefter en välbehövlig storstädningsinsats. Det är bra att få gäster ibland!
När gästerna, bestående av J. P. och D. anlänt och jag precis blivit klar med desserten blev det bastubad i föreningens bastu med tillhörande öl och ljug. En inte helt fel sak att ha i Brf:en. Sen var det dags för godsakerna.
Kvällens meny:
Förrätt: Svensk löjrom med vispad cremefraiche (borde ha tagit varnlig istället för lätt, eftersom den troligen är lättare att vispa...) rödlök och strimlor av rödbeta. Till detta lite rostad fullkornsfranska och delikat lyx-GI-knäcke som A&K glömt när de var här. Till det dracks Mumm.
Huvudrätt: Viltskavsgryta (som pga utbudet i butiken blev renskavsgryta) med kantareller, färska lingon och enbär samt potatispuré med västerbottenost.
Till det dracks ett rött italienskt vin av de andra. Själv drack jag en Slottkällans Imperial Stout.
Efterrätten: Västerbottenostglass(!) med hjortronsylt.Väldigt enkelt, och väldigt gott! Kaffe av diverse slag och limoncello till det.


Det hela får betraktas som ganska lättlagat, även om jag och J. höll ganska högt tempo kändes det som. Dels pga hunger, dels för det var första gången. Köket är ju inte jättestort heller, så det blir lite femtonspel över det hela...
Efter det fortsatte ljuget till musik i vardagsrummet. Det dracks goda öler, whisky och någon enstaka drink. Sängen träffades inte förrän efter fyra på morgonen... En helgjuten afton!
Det är numera ett vedertaget koncept att bada bastu och äta trerätters baserad på ovan nämda bok.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0