Lyssna på andra

I fredags eftermiddag kom ett SMS. "AW idag runt 17?"
Det var länge sedan man tog en afterwork-öl, så så fick det bli. Kom till Scandic Malmen vid 18.30, där J och P satt. Totalt blev vi sex.
Och någon simpel afterwork-öl blev det inte. Istället blev det en trerätters middag. Utsökt sådan.
Löjromstoast som förrätt, Marulksmedaljoner med pumpapuré till huvudrätt och en bärkompott med amarettoglass till efterrätt.
Och så några olika öl, och avslutning med lite Drambuie.
Slutnota? 280 riksdaler. Det är ju så man får skämmas... Men så är det när en i sällskapet har personalrabatt :-)

Resten av helgen gick mest åt till att gå och skrota hemma i lägenheten. Har dock börjat installera den nya telekabeln till sovrummet, äntligen.
Och det ser lovande ut, även om det inte är klart. Igår bar det av till Västerås och moderskapet. Lite middag med några vänner, och så imorse var jag hos tandläkaren.
Trodde det skulle gå bra, men en trasig lagning och ett dolt hål beräknas landa på drygt två och ett halvt.... Urk...

På väg till Stockholm plockade jag upp en kaffe och en DN på Wayne's Coffee.
I DN, på insändarsidan, läste jag om något väldigt tilltalande. Det är Johannes Åman som skriver lite om det faktum att Internet bjuder på innehåll både högt och lågt, men med övervikt till det sistnämda. Det "nya", som jag tror att de som lever kvar i dotcom-bubblan kallar Webben 2.0 (jag är fortfarande inte i närheten av säker på säker att de verkligen menar det), är ju att användarna själva ska bidra med det mesta av innehållet. Exempel är väl bloggsajter, Youtube, community-sajter osv...
Och visst är det så att det mesta på internet är av soffpotatiskaraktär. Det kräver inget större mentalt engagemang eller ansträngning av användaren. Samtidigt som motpolen faktiskt finns representerat i form av allt specialicerat och djupdykande innehåll.

"Skulle de två världarna kunna mötas? Finns det en marknad för ett idéernas Youtube?
Peter Hopkins, initiativtagare till den häromdagen lanserade sajten Bigthink.com tror det. I en intervju i New York Times förklarar han att man måste sätta sig några minuter och lyssna på människor som vet mer än man själv.
I grunden är den idén allt annat än ny. Men i interneteran låter den plötsligt både djärv och utmanande."


Och jag kan inte annat än hålla med. "Lyssna på människor som vet mer än man själv." Det borde fler göra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0