Bara vara

Det är skönt. Var länge sedan sist man hade en hel dag utan hållpunkter (sånär som på tvättstugan, tack vare det försmädliga misstaget i söndags).
Äta frukost i oändligheten. Hur många cappucino ska man göra för att det ska klassas som frosseri?

Efter hårt arbete begav det sig till Göta Källare igår kväll. Stockholm och Sverige gästades av en av världens största house-DJs. Det är inget som Sverige bryr sig om förvisso. Inte Stockholmarna heller. Nästan.
Tror inte det stod något om det i tidningarna. Jag har sagt det förr, jag säger det igen. Sverige är ett U-land.
Det var som tur var välfyllt igår. Senast Sverige hade besök av en house-DJ i den här klassen var det bara halvfullt.
Steve Lawler heter fenoment igår (eller imorse kanske man ska säga). En ny erfarenhet för min del. Förväntningarna var höga. Värmde gjorde duon Audiofly. De hade vi kunnat vara utan. Nästan så att man kände att man hade gjort en bättre insats själv.
Steve var bra. Men han hade lika gärna kunnat ha artistnamnet Hemlige Arne. Hela settet (3 timmar) genomfördes nämligen i totalt mörker vid DJ-bordet. En liten pennficklampa användes flitigt från gång till annan. Som tur var hade Mondaybar bullat upp med det senaste i utrustningsväg från en av deras sponsorer, vilket innebär en hel del lysande knappar. Men för oss DJ-wannabes var ju mörkläggningen lite av en besvikelse eftersom Arne påstods vara tekniskt väldigt skicklig.
Ljussättningen blev dock mycket effektfull. Så helt fel kändes det ändå inte. Det ger också ett intryck av att han var där för spela skivor för ett gungande dansgolv, snarare än att praktisera exhibitionism, som vissa andra DJs.
Det var faschinerade att se den totala förändringen av klientel. Monday har på senare år blivit väldigt mycket trance, med lite techno. House har inte varit stort. Kanske pga besvikelsen (publikmässigt) förra sommaren när Nick Warren gästade. Igår var större delen av besökarna människor som inte brukar gå på Mondaybar. Visst, det var många man kände igen. Och det är väl vi som är allätarna inom EDM.
Jag har lite svårt att förstå mig på de här människorna med skygglappar som stirrar in sig på en enskild genre inom EDM.
Ett annat fenomen är att det känns som att man svettas mycket mer på housespelningar. Är det för att housefolk klär sig varmare?
När vi svettats färdigt och kommit ut möttes vi av de här underbara svenska sommarmornarna. Fullt dagsljus, klockan fyra. Nackdelen är att det också är svårare att sova ut, trots rullgardiner, persienner osv. 6 timmar sömn. Kan ju vara bra iofs, så att man somnar ikväll och inte behöver vända helt på dygnet.

Nej, nu är det dags för en till cappucino!


Så här mycket belysning var det inte igår.


Bilden tagen av en av världens bästa klubbfotografer, på förra MB-kryssningen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0