Paris Hilton! (eller var det Hilton Charles de Gaulle?)

Jaha, då var man tillbaka i sin i sammanhanget underbara lägenhet... :-)

Åkte i onsdags kväll till Paris, och Charles de Gaulle, för att gå en kurs i två dagar.
Kursen hölls på Hiltons flygplatshotell, där vi även bodde. I vanlig stil stort och flådigt. Schyssta rum. Sköna sängar. Grymt god mat.
Enda nackdelen var nog den ibland lite överdrivna servicen. Som t.ex. i resturangen, där vi åt frukost, lunch och middag. Man kunden knappt lägga i från sig besticken för att andas innan någon var framme och tog bort talriken. Sån stör mig. När man formligen måste vakta sin mat. På en resturang...

För att hålla kostnaderna nere hade vi bokat sent hemflyg. Typ 1400kr per person t/r. Det innebar att flyget gick 21.25, med hemkomst till Arlanda vid midnatt. Så jag och kollegan hade lite tid att döda, och valde att stanna i lobbyn på hotellet några timmar efter avklarad kurs.
Frankrike verkar hopplöst efter när det gäller rökning i offentliga lokaler. Inga avsatta ytor för rökning. Rökning överallt. Askkoppar överallt.

När vi väl kom till terminalen med skyttelbussen blev man inte särskilt imponerad av Fransmännen. Terminal 1 är lite speciellt rent arkitektoriskt. Med en huvudbyggnad i mitten som är runt, och satelliter runt om innehållande ett antal gater. Transporten till satelliterna sker på böljande rullband som går ner under jord och upp igen. Med stora flygplan rullandes på marken ovanför.
I mitten av centrumbyggnaden har man dessutom rullband kors och tvärs i stora genomskinliga rör. Känslan är onekligen lite av science-fiction-karaktär. Science-fiction från 60- eller 70-tal.
Och 60- och 70-talskänsla ger tyvärr resten av bygget också. Väldigt omodernt och inget fräscht intryck. Trångt vid gaterna. Och (!) de har ingen toalett på andra sidan säkerhetskontrollen... Hål i huvudet? Det betyder att man måste ut och sedan passera säkerhetskontrollen (som ju numera omfattar relativt långa köer, även om vår tid säkert inte var den värsta på något sätt) när man ska in igen....

Planet var så klart försenat. Pga vädret. För mycket motvind tydligen. Som tur är innebar detta medvind för oss, och vi kunde landa i tid på Arlanda.
Så nu sitter jag här i min lägenhet, redo att äta frukost för att sedan packa upp.
Det blev en whisky (surprise!?), och några flaskor champagne. En dyrgrip och några mer normalprisade varianter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0