Jag och Kicki Danielsson

Läste häromdagen på en löpsedel att “KICKI FIRAR NYÅR ENSAM”. Precis så stod det.
Det första som slog mig var naturligtvis att det faktiskt finns människor i detta avlånga och snöfattiga land som köper tidningen i sin iver att få veta allt om en gammal avdankad och förfallen schlagerstjärna. Vem vet, kanske kan några av er som läser detta sorteras i det facket. Då som nu lurade av rubriken.
Under rubriken stod att Kicki skulle tillbringa nyår åt att göra bokslut över 2006.
Tänkte jag också göra nu. Nu när jag ändå sitter här. Vet inte vad Kicki har att summera. Vet knappt vad jag sjävl ska skriva. Men några uppslag har jag.

Varför sitter jag då här undrar kanske någon? De flesta i min ålder slår ju sig till bords på någon fest för att påbörja firandet av det nya året. Eller kanske det gångna? Vore inte det mer logiskt? Att fira något som är dåtid så att säga. Det är ju så det brukar fungera som oftast.
Men nu hände det som inte fick hända. Mor min åkte in på sjukhus igen. Dan för dan. Så det var bara att ställa in alla nyårsplaner och bege sig till Västerås. Och vilken resa sen.... Började med att missa bussen, och fick ta ta taxi till tåget. Tåget fick sedan problem med lufttrycket (man kan tycka att tåg är och förblir elektriska, men lufttryck är tydligen viktigt också.) Så i Bålsta blev vi stående i en timme. Och om jag föstod det hela rätt var det långt till att de ens tänkte ringa in bussar eller andra alternativa transportmedel. Mitt i natten en lördagkväll....

Jaha, då sitter man här nu då. Tillsammans med en svart hund, som gudskelov inte är skotträdd.
På ett sätt skönt. Det är skönt att ta det lugnt. Framför allt när man upplever sitt liv i övrigt som väldigt fullbokat och flängigt. Men nog hade jag hellre varit hemma hos T&C på middag för att sedan bege mig till Münchenbryggeriet.
Men Miss Dilemma och de andra vinylgudinnorna får väl vänta till ett annat tillfällle...

Jaha, och hur ska man sammanfatta 2006 då? Jo....

2006 var året då...

...jag började blogga. (Ja, visst, ettårsjubileet firades (eller inte) 19 december, och ja, ett av de bästa inläggen skrevs då. Men det känns ändå som att 2006 var bloggåret så att säga.) Statistiken för året ser ut såhär:

40301-61Kurvans riktning är ju positiv. Man märker dock att vissa rubriker lockar mer än andra. Zoomar man in på december och januari i början, ser man följande kurva:

40301-62Där finns två tydliga peakar. Rubrikerna var “Porrsurf och våta drömmar en lördagförmiddag” respektive ”Nu snackar vi hårdporr...”.
Återstår att se vad statistiken för dagens rubrik mynnar ut i.

...jag fjällvandrade ensam för första, men inte sista, gången. Turen förgylldes av lite vilsenhet och en havererad känga.

...jag blev färdig med skivinventeringen. Har visserligen nästan börjat om igen nu, men ändå...

...jag blev färdig med renoveringen av både sovrummet och vardagsrummet. (Ja, skjutdörrarna köpte jag inte förrän i våras). Klar trivselhöjare för lägenheten.

...jag beställde en soffa som jag fortfarande inte sett röken av. Ska bli kul att se hur den ser ut. Det är inte utan att jag nästan glömt bort vilket tyg jag valde till slut...

...jag började testa nätdejting. Än har kemin inte stämt till fullo. Var hoppfull i början. Nu är jag mer, ska vi kalla det realist?

...jag insåg innebörden av att man börjar bli gammal, och ens föräldrar således ännu äldre.

...jag körde snöskoter för första gången. Häftigt!

...jag hoppade fallskärm för första gången. Men inte sista. Förhoppningsvis blir 2007 första året för hopp på egen hand.

Jag tog mig tid och bläddrade igenom gamla blogginlägg. Det väckte en del minnen.
Här har vi ett collage som någon slags visuell sammanfattning. Åtminstone av vad som visats på bloggen. Sen har det ju skrivits en hel del utan bilder. Framför allt mot slutet.
Vad minns ni mest? Kommentera gärna.

40301-63


Gott Nytt År!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0